Головна » Статті » Мої статті

У категорії матеріалів: 269
Показано матеріалів: 1-10
Сторінки: 1 2 3 ... 26 27 »

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам

                                               ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! СЛАВІТЕ ЙОГО!

    Сердечно вітаю Вас всечесні отці, брати і сестри Бойківського краю, з великим і радісним святом Різдва Христового! Різдво Христове стало подією, яка підтверджує непорушність Божих обітниць і довіри Бога до людей. «Бо так полюбив Бог світ, що віддав і Сина Свого Єдинородного, щоб усякий, хто вірує в Нього, не загинув, а мав життя вічне.»(Ів.3.16)

Мої статті | Переглядів: 182 | Додав: muxasjyk | Дата: 04/01/2021

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Вітаю Вас, дорогі отці, брати і сестри Бойківського краю, із світлою радістю Воскресіння Христового!


 

Мої статті | Переглядів: 249 | Додав: muxasjyk | Дата: 13/04/2020

Слава Ісусу Христу!

Дорогі владики, отці, брати і сестри, кожного року ми з вами проходимо перід Різдвяного посту, який готує нас до величного і радісного для кожного християнина свята Різдва Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа. Хочу нагадати, що цей піст дається нам для того, щоб ми зустріли Новонародженого Христа з чистою душею та чистим серцем, тому що тільки чисті серцем можуть побачити Бога, зустріти Його у всій повноті, відчуваючи Його і серцем і душею. Саме тому піст накладає на нас певні обмеження не тільки в їжі, але й, в першу чергу, у вчинках. Бог хоче від нас, щоб упродовж посту ми більше пізнали Його, стали добрішими один до одного, викорінили зі своїх сердець злобу, ненависть, щоб ми стали як діти не по тілу, а й по духу, адже лише тоді зрозуміємо, чому Бог народжується для нас у вигляді людського младенця, а не приходить до нас дорослою людиною у всій своїй силі і славі. Тож хто достойно проводить церковні пости, той направду починає розуміти дві найголовніші заповіді, які Господь нам дав, на яких тримається вся Церква і без виконання яких ніхто не може спастися, незважаючи на його заслуги перед Церквою. Тому треба за життя навчитися «полюбити Бога всім серцем своїм, всією душею своєю, всією думкою своєю», - це найголовніша і найперша заповідь, яку дав нам Христос. Друга заповідь подібна до неї  закликає нас «полюбити  ближнього свого, як самого себе».

 

Мої статті | Переглядів: 287 | Додав: muxasjyk | Дата: 11/01/2020


 

                                          ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ!

     Всечесні отці, дорогі брати і сестри Бойківщини! Милістю Божою, проживши ще один рік нашого життя, ми досягнули світлого свята Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. І пройшовши шлях спасительного Різдвяного посту, ми знову стоїмо біля убогого вертепу, який став колискою для Бога. І разом з пастухами і богомудрими волхвами схиляємо коліна перед Творцем, який прийняв образ раба і став людиною.

Мої статті | Переглядів: 296 | Додав: muxasjyk | Дата: 02/01/2020

Біблія — це дар від Бога, за який ми глибоко Йому вдячні. Ця унікальна книга виявляє нам те, про що ми ніколи не змогли б довідатися без неї. Наприклад, вона розповідає про створення зоряного неба, землі та перших чоловіка й жінки. Біблія містить надійні принципи, які допомагають вирішувати проблеми і долати тривоги. Вона пояснює, як Бог виконає свій намір і творить на землі кращі умови. Яким же прекрасним даром є Біблія!
 

Мої статті | Переглядів: 282 | Додав: muxasjyk | Дата: 09/11/2019

Я думаю, що ви всі зі мною погодитеся, коли скажу, що здоровій людині потрібно дуже багато всього. Я не буду все перераховувати, все чого хоче людина в житті, але просто скажу, що людські бажання безмежні. Та коли людина хвора, то людині нічого не миле. Хвора людина бажає тільки одного- здоров’я. Здоров’я є неоціненним даром, який даний нам Богом безкоштовно. Як людина відноситься до цього дару, даного нам Богом - здоров’я?

 

Мої статті | Переглядів: 275 | Додав: muxasjyk | Дата: 13/05/2019

http://www.cerkvacherkasy.info/images/stories/kontent1/ispoved.jpg

Замість передмови

Доброго дня, Нещодавно я зайшов до храму. Йшла служба, читали, здається, Євангеліє. Читали досить довго і незрозуміло, проте я розібрав фразу, яка звучить приблизно так: Христос категорично забороняє називати Отцями і вчителями всіх, крім Бога. У мене це викликало деяке здивування, тому що в церкві священиків якраз саме так і називають (отець Сергій, отець Володимир).

Мої статті | Переглядів: 383 | Додав: muxasjyk | Дата: 06/05/2019

                                                         ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Всечесні отці, дорогі брати і сестри Рожнятівщини! У цей урочистий і спасительний день з великим благоговінням і любов'ю вітаю Вас короткими, а разом з тим і величними та безкінечно радісними словами Великоднього вітання:     Христос Воскрес!

Мої статті | Переглядів: 371 | Додав: muxasjyk | Дата: 26/04/2019

   Основною умовою Бога,після гріхопадіння перших людей,було  працювати і обробляти землю: «У поті лиця твого будеш їсти хліб, доки не повернешся в землю, з якої ти взятий»(Бут.3.19).І ми нічого в своєму житті змінити не можемо. Бо, як каже Біблія: «Ось ще, що я знайшов доброго і приємного: їсти і пити і насолоджуватися добром у всіх трудах своїх, якими хто трудиться під сонцем у всі дні життя свого, які дав йому Бог; тому що це його доля.»(Екл.5.17).


 

Мої статті | Переглядів: 393 | Додав: muxasjyk | Дата: 30/03/2019

Ми можемо часом бачити, як християни, які носять постійно вервички чи хрести на грудях, а ведуть себе визиваючи. І дуже часто стороння людина бачить такі дії впадає в спокусу. Чому воно так є? Щоб краще зрозуміти, приведу невелику притчу.



 

Мої статті | Переглядів: 363 | Додав: muxasjyk | Дата: 19/03/2019

Категорії розділу

Мої статті [269]

Пошук

Годиник

Рекомендуємо



Богословське віділення ЧНУ

Тернопільсько-Бучацька Єпархі

Недвірнянський Деканат

Наш Банер

Офіційний банер Рожнятівського деканату