Головна » Статті » Мої статті

Різдвяне вітання Небилівського декана Митрофорного протоієрея Михаїла Михасюка.

                                               ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! СЛАВІТЕ ЙОГО!

    Сердечно вітаю Вас всечесні отці, брати і сестри Бойківського краю, з великим і радісним святом Різдва Христового! Різдво Христове стало подією, яка підтверджує непорушність Божих обітниць і довіри Бога до людей. «Бо так полюбив Бог світ, що віддав і Сина Свого Єдинородного, щоб усякий, хто вірує в Нього, не загинув, а мав життя вічне.»(Ів.3.16)

     Коли ми живемо вірою, тоді це життя плодоносить практичними ділами, і це свідчить про нас, як про учеників Христових. Тоді звершується велике чудо, яке звістили ангели в ніч Різдва Христового: «Слава у вишніх Богу і на землі мир, в людях благовоління!»(Лк.2.14) В нашому повсякденному житті ми постійно стурбовані, чи можемо ми довіряти тій чи іншій людині в тій чи іншій справі.І такі сумніви небезпідставні, тому що основані на життєвому досвіді. А Бог не сумнівається в нас, навіть тоді, коли в нас є слабкі вчинки не сумісні з власною совістю. Господь довіряє нам, зокрема кожному з нас прощає гріхи, помилки, прощає те, що можливо не простила би сама близька і любляча людина.

    В день Різдва Христового Богомладенець віддає Себе нам, таким, якими ми є насправді,-грішним, падаючим і озлобленим. Бог все нам прощає, і дає Себе нам в руки, як надію, як ще один шанс, як відчутний образ довіри. Бог свідчить нам, що ми є люди достойні життя, твердої віри, рішучих вчинків, відданої любові та непохитної надії. «Hехай же Бог надiї на­пов­нить вас усякою радiс­тю i ми­ром у вiрi, щоб ви, силою Ду­­ха Святого, збагатилися надiєю.»(Рим.15.13)

    Ми мало що знаємо про пастухів, яким Ангел звістив про Різдво Христове. Але ми достименно знаємо, що вони уміли радіти. Вони вміли радіти тому, чому ми сьогодні уже мало радіємо, самому дару особистого життя, можливості в своєму житті поступати свобідно, вміли радіти спілкуванню і дружбі. « Я благовіщу вам радість велику, яка буде всім людям. Бо нині у місті Давидовому народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь.»(Лк.2.10-11) – так звернувся Ангел Господень до пастухів на полі близько Вифлиєма. Це було звернення не до знатних, а до простих і чистих серцем людей, які жили тільки своїми житейськими турботами: як зберегти свою отару, як нагодувати овець та вберегти їх від хижаків. І це нелегке в матеріальному плані життя не лишило їх такого важливого, як віри і довіри до Бога, не загасило в них духа праведного життя. Вифлиємські пастушки вірили і вміли радіти правдивій радості. Вони розуміли і знали, що радіти, це значить дякувати і бути вдячному. Пастушки повірили словам Ангела про радість, повірили їхньому благовістю, про те що в світ прийшов Бог і тому завжди раділи дару життя.

   Дай Боже, щоб кожний з нас, особливо в сьогоднішній час не легкого життя, найшов в собі силу і волю відгукнутися на довір’я Христове, відчути повноту радості в Новонароженому Ісусі та зробити крок на зустріч до Бога. Нехай цей крок буде поки що один,нехай цей крок буде дуже маленький, але це буде крок назустріч Христу, і тоді Господь зустріне нас і чудо Різдва Христового преобразує нас.

   Світло Різдва Христового нашими ділами і вчинками необхідно донести до всіх, щоб в наших домівках не залишалося темних вікон, не залишалося сумних обличь, заплаканих очей. Нехай Новонароджений Младенець переконає всіх християн жити по Заповідях Божих, своїм побожним життям проповідувати Христа, який прийшов у світ людей, щоб світ людей прийшов в Царство Христове. «Бiльш за все вдягнiться в любов, яка є сукуп­нiстю довершености.  I нехай па­нує в серцях ваших мир Божий, до якого ви й покликанi в одному тiлi, i будьте вдячнi.»(Кол.3.14-15) 

   Знову і знову поздоровляю Вас, всечесні отці, брати і сестри Бойківського краю з святами Різдва Христового, Нового року та Святого Богоявлення. Бажаю Вам усім віри і довіря до Бога, любові  і надії на Бога. Миру і процвітання Вам і Вашим сімям і всім жителям Богом Благословенного Бойківського краю.

 

                                             ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! СЛАВІТЕ ЙОГО!

2021 р.                Небилівський декан Митрофорний протоієрей Михаїл Михасюк.

Категорія: Мої статті | Додав: muxasjyk (04/01/2021)
Переглядів: 186 | Теги: Різдвяне вітання Небилівського дека | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0

Категорії розділу

Мої статті [269]

Пошук

Годиник

Рекомендуємо



Богословське віділення ЧНУ

Тернопільсько-Бучацька Єпархі

Недвірнянський Деканат

Наш Банер

Офіційний банер Рожнятівського деканату