Головна » Статті » Мої статті

Великоднє вітання Небилівського декана Української Православної Церкви.

                                                         ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Вітаю Вас, дорогі отці, брати і сестри Бойківського краю, із світлою радістю Воскресіння Христового!

     Цьогорічні Великодні свята оповиті смутком невизначеності. Ще менше року ніхто не міг собі уявити, що через якийсь короновірус, перевернеться світовий порядок. Всього два, три місяці тому, люди будували довгострокові плани. За свою історію людство пройшло довгий час життя, щоб огородити себе: від хворобів, будуючи лікарні, вони винайшли безліч лікарств, розвинули промисловість, перемогли голод, побудували супербудинки, кораблі надводні і підводні, літаки, ракети, космічні кораблі, роботи… Це все на службі у людини. І ось, на вершині людської цивилізації, маленький вірус, повертає всіх: богатих і бідних, керівників і простих людей, розвинуті держави і бідні, повертає в одинаковій степені на тисячоліття назад: опустіли вулиці міст і сіл, школи і ВУЗи закриті, на дитячих майданчиках не чути дитячого лемету, немає розваг, немає спорту, а основне немає лікарства від короновіруса і немає куди втечи. Весь світ паралізований. Чому? Люди думали, що вони управляють світом, а Бог показує, що не люди, а Він керує ним. У кожного віруса є свій адрес. Цей вірус під мікроскопом виглядає як корона, і це не випадково. Корона - це символ влади, символ царювання, це той символ, що людина стала «царем світу». Людство внаслідок науково-технчного прогресу захотіло взяти в свої руки керуванням світу, другими словами взяти на себе корону. Сьогодні Бог у ці Великодні свята, показує що корону треба зняти, покаятися і можливо Бог простить і помилує нас. Прикладом для нас можуть послужити жителі міста Ніневія, які постом і молитвою відвернули Божий гнів від себе.

Дорогі отці, брати і сестри! Пасхальна радість Воскресіння Христового нехай сьогодні єднається з світлою надією на близьку перемогу правди і світла над страхом, який оповив людство, бо світлу і силі Христовій ніхто не може противитися і устояти. Божа сила обов’язково  переможе людську силу. Скажім разом з пророком Давидом  «нехай упаду я в руки Господа, бо велике мило­сердя Його; тільки б у руки людські не впасти мені»(2Цар.24.14).

Продовжуймо умножувати наші молитви, Тому, хто володіє людськими долями. Нехай Господь виллє свою милість над нами, і нехай скаже, як колись сказав Ангелу в Єрусалимі, який погубляв людей: « досить, тепер опусти­ руку твою.»(2Цар.24.16).

Дорогі отці! Особливо в ці Великодні дні зігрівайте в серцях своїх пасомих любов і співчуття, закликаючи бути милосердними один до одного.

Святі жінки-мироносиці за свою самовіддану любов до Христа, перші удостоялися– по Його Воскресінню- почути з Його уст: «Радуйтеся!» Такої духовної радості, міцного здоровя, Богом благословенного життя, я всім бажаю в ці дні Великодніх свят.

                                  ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

2020 р.                                             Небилівський декан Української Православної Церкви (ПЦУ)                    

                                                                    Митрофорний протоієрей Михаїл Михасюк.

                                                       

Категорія: Мої статті | Додав: muxasjyk (13/04/2020)
Переглядів: 254 | Теги: Великоднє вітання Небилівського дек | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Категорії розділу

Мої статті [269]

Пошук

Годиник

Рекомендуємо



Богословське віділення ЧНУ

Тернопільсько-Бучацька Єпархі

Недвірнянський Деканат

Наш Банер

Офіційний банер Рожнятівського деканату